00:16:29    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 05 juli 2014 11:55 uur, laatst gewijzigd op 05 juli 2014 11:56 uur

Natuur is een feest in Boxtel...

Natuur is een feest in Boxtel...

Op de foto: Speels kennis maken met de natuur. Dat deden deze leerlingen van de Prinses Amaliaschool tijdens de bijeenkomsten van ‘Natuur is een Feest’. (Foto: Carin Silvertand).

Vijftien leerlingen van de Prinses Amaliaschool in Boxtel hebben de voorbije weken meegedaan aan de Natuur is een Feest-club onder leiding van Carin Silvertand. Tijdens de clubbijeenkomsten maakten ze op een speelse manier kennis met de natuur in de wijk, de dieren in de Geitenwei én een echt bos.

Al langere tijd wilde directeur Stephan van de Vries van de Prinses Amaliaschool een club opzetten waarbij de natuur beleven op een creatieve en speelse manier centraal stond. In samenwerking met Carin Silvertand van ’Natuur is een Feest’ werd het idee gerealiseerd.

Tijdens vier bijeenkomsten hebben de leerlingen kennisgemaakt met de natuur. Thee zetten met zelf geplukte brandnetels, dieren verzorgen in de Geitenwei en als afsluiter hutten bouwen en boompje klimmen in het bos. ,,In de natuurclub hebben de kinderen meer geleerd over het nut van de natuur, de schoonheid maar vooral hoe leuk het kan zijn”, aldus Silvertand.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Filipe Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geerts advies Toverboom Remax-optimus Beleef Boxtel