02:22:39    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 30 november 2012 11:38 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2012 16:40 uur

Natuur beleven bij Groene Poort

Natuur beleven bij Groene Poort

Op de foto: Het insectenhotel van De Groene Poort heeft er weer extra kamers bij. (Foto: Albert Stolwijk).

Leerlingen van basisschool De Spelelier mochten vrijdagochtend een nieuw natuurpad bij oertijdmuseum De Groene Poort testen. Stagiaire Nikkie van Grinsven bedacht een pad door het bos waarbij natuurbeleving centraal staat.

Tijdens de wandeling over het natuurpad kunnen kinderen allerlei opdrachten uitvoeren. Zo is er een doolhof, een sporenpad en moeten de deelnemers vogelgeluiden raden. De populairste opdracht had te maken met het insectenhotel. Hier mochten de leerlingen van De Spelelier zelf een gaatje boren waar insecten in kunnen. ,,Nu kunnen de bijen lekker slapen", aldus de leerlingen. ,,Want het is nu veel te koud om rond te vliegen."

De komende tijd wordt het pad nog wat aangepast, vanaf het voorjaar kunnen bezoekers van De Groene Poort het natuurbelevingspad uitproberen.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie