RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:34:18    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 03 november 2012 14:53 uur, laatst gewijzigd op 04 november 2012 15:18 uur

Natte Natuurwerkdag drukbezocht

Natte Natuurwerkdag drukbezocht

Op de foto: Het heidelandschap in natuurgebied De Geelders wordt hersteld door een aantal boompjes weg te halen. (Foto: Peter de Koning).

Er was een hoop regen voorspeld voor zaterdag, maar het slechte weer zorgde er niet voor dat deelnemers aan de Natuurwerkdag thuisbleven. Aan de Sint-Lambertusweg 4 in Boxtel en in natuurgebied De Geelders werden de handen flink uit de mouwen gestoken.

Voor de leden van de werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel vormde de Natuurwerkdag de aftrap van het seizoen. Aan de Sint-Lambertusweg kregen zestig knotwilgen een snoeibeurt. ,,Het komend half jaar staan vierhonderd knotwilgen op het programma”, vertelt José Poort, coördinator van de werkgroep. ,,Van de afgezaagde takken en bladeren maken we een houtril waarin vogels, egels, insecten en andere dieren een leefplek kunnen vinden.”

Staatsbosbeheer had in samenwerking met de Natuurwerkgroep Liempde en de heem natuurgroep Sint-Oedenrode een volledig programma voor jong en oud georganiseerd in natuurgebied De Geelders te Liempde. Volwassenen herstelden het heidelandschap door boompjes weg te halen en takkenrillen aan te leggen. De kinderen waren voor een dag ’hulpboswachter’ en hielpen mee met zagen, waterdieren scheppen in een poel en marshmallows opwarmen met zelf gezaagde takken.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Proef Culinair Beleef Boxtel Doornmalen electro