08:41:51    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 05 januari 2012 16:25 uur

Nancy Dankers naar Elfstedentocht

Nancy Dankers naar Elfstedentocht

Op de foto: Nancy Dankers tijdens een training op de ijsbaan in Eindhoven. (Foto: Jan Dankers).

Tijdens het nieuwjaarsconcert van de Gildenbondsharmonie vraagt klarinettist Nancy Dankers zondag 8 januari aan bezoekers of ze haar willen sponsoren. Op 3 februari neemt de Boxtelse kinderverpleegkundige deel aan de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Via de actie Skate4Air wil ze geld bijeen brengen voor onderzoek naar taaislijmziekte.

Tijdens haar werk in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch komt Dankers vaak in aanraking met kinderen die lijden aan Cystic Fibrosis of CF zoals taaislijmziekte kortweg ook wordt genoemd. ,,De aandoening is niet te genezen. CF veroorzaakt dik, taai slijm dat leidt tot ademhalingsproblemen en chronische luchtweginfecties. Hierdoor ontstaat schade aan de longen, hetgeen uiteindelijk tot de dood leidt. Vroeger haalde je de puberteit niet eens, nu kun je er misschien 40 jaar mee worden”, weet Dankers.

Tijdens het nieuwjaarsconcert dat de Gildenbondsharmonie zondag 8 januari vanaf 14.00 uur verzorgt in de Tijberzaal van het Baanderherencollege, collecteren jeugdleden van het muziekkorps om zo een sponsorbedrag bijeen te brengen voor Nancy Dankers. Doneren kan ook via de website www.skate4air.nl.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties