RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:51:46    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 18 oktober 2012 14:58 uur, laatst gewijzigd op 18 oktober 2012 15:17 uur

Na 68 jaar terug naar Kampina

Na 68 jaar terug naar Kampina

Op de foto: Boxtelaar Han van den Bosch begroet Gabriël Sauer die deze week in Nederland vertoeft om de herdenking van de bevrijding van Boxtel mee te maken. (Foto: Henk van Weert).

Voor zover bekend is hij de enige nog in leven zijnde verzetsman die in september en oktober 1944 geallieerde luchtlandingsmilitairen verborgen hielp houden in de Kampina. Sinds 1956 woonachtig in de Verenigde Staten is Gabriel Sauer (86) terug in Nederland om zondag 21 oktober de herdenking van de Boxtelse bevrijding bij te wonen.

De komst van Sauer naar Nederland heeft alles te maken met de publicatie van het boek Kampina Airborne dat Peter van der Linden uit Oisterwijk schreef en dat zondagochtend om 11.00 uur wordt gepresenteerd in oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg. Tegelijk wordt daar een expositie geopend met tal van unieke voorwerpen en documenten uit de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingstijd die Boxtelaar Han van den Bosch bijeenbracht. 's Middags is Sauer om 13.30 uur present bij de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid bij het Verzetsmonument op de Roond.

In de papieren editie van donderdag 18 oktober van Brabants Centrum is een exclusief interview met Gabriel Sauer te lezen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Doornmalen electro Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen