RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:16:39    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 06 juli 2011 16:28 uur, laatst gewijzigd op 06 juli 2011 22:48 uur

NK Schaken goed verlopen

NK Schaken goed verlopen

Op de foto: De top drie van het Nederlands kampioenschap schaken: Robin Swinkels, Ivan Sokolov en Anish Giri. (Foto: Albert Stolwijk).

Directeur Walter Tibosch van mbo-opleiding SintLucas en burgemeester Frank van Beers kijken met een positief gevoel terug op het Nederlands kampioenschap schaken dat twee weken lang in Boxtel is gehouden. Het tweetal ziet graag een terugkeer van het evenement naar Boxtel.

Tibosch stelde het gebouw van SintLucas aan de Burgakker beschikbaar voor het Nederlands kampioenschap schaken. De schooldirecteur ziet graag dat het kampioenschap nog eens terugkeert naar SintLucas. ,,Het is ons goed bevallen en we stellen onze accommodatie graag nog eens ter beschikking.”

Ook burgemeester Van Beers staat open voor een vervolg van het toernooi in Boxtel. ,,Niet alleen het NK, maar ook de schaakchallenge hebben me positief verrast”, zegt Van Beers. ,,De Boxtelaren zijn door de challenge betrokken geraakt bij de schaaksport, de kinderen waren allemaal erg enthousiast. Als de organisatie terug wil komen, is ze van harte welkom. De gemeente Boxtel zorgt gegarandeerd voor een stormachtig verloop. Al hadden we niet verwacht dat het zó stormachtig zou worden”, sprak de burgemeester, waarmee hij refereerde aan de zomerstorm die dinsdag 28 juni over Boxtel raasde.

Anish Giri en Zhaoqin Peng zijn de winnaars van de nationale schaaktitels. Tijdens het Nederlands kampioenschap schaken bij mbo-opleiding SintLucas in Boxtel wist het tweetal met een ruime voorsprong op de tegenstanders de titel te behalen. De prijs voor de spectaculairste zet ging naar Ruud Janssen die in het eindklassement op de laatste plaats eindigde.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen