RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:01:13    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 04 oktober 2012 15:36 uur, laatst gewijzigd op 07 oktober 2012 09:15 uur

Muzikantjes in Efteling-concert

Muzikantjes in Efteling-concert

De Gildenbondsharmonie verzorgt zondag 9 december in de Tijberzaal van het Baanderherencollege een uniek Efteling-concert waarvan de opbrengst ten goede komt aan Villa Pardoes. Jonge muzikanten worden uitgenodigd om aan te sluiten bij het leerlingenorkest of het blaasbandje van het Boxtelse muziekkorps.

Tijdens het Efteling-concert worden natuurlijk bekende klanken uit het familiepretpark ten gehore gebracht door de verschillende orkesten van de Gildenbondsharmonie. De Mini-Efteling heeft aangekondigd een aantal miniatuurattracties tentoon te stellen in de Tijberzaal.

Vanwege het bijzondere karakter van het Efteling-concert nodigt de Gildenbondsharmonie jonge muzikanten uit zich aan te sluiten bij de verschillende orkesten. ,,In het leerlingenorkest is plaats voor blazers en slagwerkers maar ook strijkers die het A-diploma hebben behaald of dicht bij dat niveau zitten”, vertelt Bert Pijpers.

Beginnende muzikanten kunnen aansluiten bij het Gildenbonds Blaasbandje dat onder leiding staat van Anneloes Hobe. ,,Inmiddels hebben zich al negen leerlingen die vorig jaar via MusicBOXtel met een instrument hebben kennisgemaakt ingeschreven voor het evenement”, aldus Pijpers.

,,Kinderen die nog geen instrument bespelen, kunnen ook nog aangemeld worden en aan het concert deelnemen om zo kennis te maken met een instrument en het spelen in groepsverband.” De lessen en repetities vinden voor beide orkesten wekelijks plaats op donderdag van 18.45 tot 19.45 uur in het Baanderherencollege.

Met het Efteling-concert hoopt de jeugd van de Gildenbondsharmonie geld in te zamelen voor Villa Pardoes, het opvanghuis voor zieke kinderen en hun familie dat aan de Efteling verbonden is. Meer informatie op www.gildenbonds.nl of bij Margaret de Jong, telefoon 06-10 88 92 89.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg 040Fit Rijschool Dolman Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Natasja fashion SNS Bank Olieenzo Zwanenberg adviesgroep Geerts advies Toverboom Huidtherapie Beleef Boxtel Tiga TopSlank Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Kindertuin Geld en Makelaardij