RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:35:44    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 12 september 2014 12:41 uur, laatst gewijzigd op 12 september 2014 12:42 uur

'Muzikanten zijn 'moeilijke' mensen...'

\'Muzikanten zijn \'moeilijke\' mensen...\'

Op de foto: Archivaris Marcel Baijens van de Liempdse fanfare bladert door het notulenboek uit 1874. (Foto: Henk van Weert).

In haar 140-jarige geschiedenis kende de Liempdse fanfare Concordia talloze pieken en dalen. ,,Muzikanten zijn nu eenmaal ’moeilijke’ mensen. Creatieve personen zitten per definitie vol emotie en hebben veel noten op hun zang. De ervaring leert dat het dan nogal eens kan botsen”, grinnikt archivaris Marcel Baijens. Hij schreef een ruim 200 pagina's tellend boek over het muziekkorps.

Vrijdag 19 september wordt het boekwerk gepresenteerd in clubhuis De Serenade aan de Oude Dijk. De bijeenkomst voor genodigden wordt muzikaal omlijst door het fanfareorkest en de slagwerkgroep. Inmiddels hebben zo’n tachtig mensen het boek besteld, maar er zijn nog volop exemplaren beschikbaar à 25 euro. Belangstellenden kunnen een boek reserveren door te mailen naar bestuur@fanfareconcordialiempde.nl.

In het weekeinde na de boekpresentatie, op zaterdag 20 en zondag 21 september, is in De Serenade een overzichtstentoonstelling over Concordia te zien die is samengesteld door heemkundestichting Kèk Liemt. Ook in het laatste weekeinde van september is de expositie voor publiek toegankelijk. Tijdens de tentoonstelling is het jubileumboek te koop.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Toverboom Gemeente Boxtel Rijschool Dolman Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans 040Fit Natasja fashion TopSlank SNS Bank Tiga Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel