19:23:00    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 23 december 2014 12:00 uur, laatst gewijzigd op 23 december 2014 12:07 uur

Muziekdromen komen uit...

Muziekdromen komen uit...

Op de foto: Rolstoeldansers Rilana (rechts) en Joni dansen op muziek van Enrique Iglesias. (Foto: Marcel Fisher).

In het weekeinde vóór Kerstmis zijn in Boxtel tal van dromen werkelijkheid geworden. Vooral de muzikale dromen van vijf mensen met een beperking. Zij kregen – én namen vol overtuiging – de kans om hun talenten te laten horen en zien voor publiek én samen met een groot orkest. Remember the Dreams ontpopte zich van begin tot eind tot een muziekgala dat in Boxtel nog nooit eerder is vertoond. Automuseum Classic Park bleek daarbij een prima evenementenlocatie.

De Aggemarvanhuisaf Band moet nu misschien tóch maar eens gaan nadenken over een naamswijziging. Samen met muzikale vrienden uit Boxtel, Liempde en Olland groeide het blaasorkest, grotendeels samengesteld uit muzikanten van Boxtel’s Harmonie, tijdens Remember the Dreams andermaal uit tot een geoliede bigband. En die verdient – zeker bij dit soort producties - méér dan de aan carnaval ontsproten naam welke nu al iets meer dan twaalf en een half jaar de muziekkapel siert.

Onder leiding van bandleider Sjef van Weert werd zaterdagavond én zondagmiddag door louter vrijwilligers een programma neergezet, dat in alle opzichten een professionele uitstraling had. Dat de lokale muzikanten en zangers zich, net als landelijk bekende artiesten, wegcijferden ten gunste van vijf talentvolle mensen met een beperking, is bewonderenswaardig. Dat, mede door de belangeloze medewerking van alle artiesten en mensen achter de schermen, ook nog eens minimaal 7.500 euro kan worden gedoneerd aan het goede doel, maakt de kerstgedachte achter Remember the Dreams compleet.

ALLES KOMT GOED

De meeste indruk maakte zonder twijfel de 14-jarige Stijn uit Vught. Hij zong enkele liedjes van zijn grote idool: Michael Jackson. Door een spierziekte kan de tiener niet lopen en een beperkte longinhoud vergemakkelijkt zijn grootste hobby (zingen) niet. Maar dat weerhoudt hem er niet van om alles op alles te zetten en toch zanglessen te nemen. Dat je met doorzettingsvermogen veel kunt bereiken, ervoeren de luisteraars in de evenementenhal van het met Pasen geopende automuseum aan de Koppenhoefstraat. Stijn stal de harten van het publiek op een manier dat niemand onberoerd bleef.

Rolstoeldanseres Rilana, oud-bewoner van wooncomplex De Munsel in Boxtel, maar nu woonachtig in Schijndel, gaf met haar danspartner Joni, werkzaam in binnenkort te sluiten atelier Tinks aan de Stationsstraat, een swingende demonstratie op Balaimos van Enrique Iglesias.

Stan uit Schijndel is na een hersenoperatie in mei genezen van hevige epilepsie-aanvallen en gaf blijk van bijzondere gaven als toetsenist in het toepasselijke ‘Alles komt goed’, de titelsong die de band De Dijk met hoofdrolspeler Thomas Acda opnam voor de eerder dit jaar uitgebracht film Wonderbroeders. Gerlof Trommelen trad hierbij voor het voetlicht voor de vocale invulling.

Accordeonist Albert, woonachtig in het complex van zorgorganisatie Cello aan de Molenstraat en regelmatig begeleider van het plaatselijke Dükerskoor, vertolkte twee hits van Jan Smit, terwijl zangeres Laura uit Vught haar passie met het publiek deelde in Pakkie An uit de Nederlandse versie van de musical Aïda.

KIJKJE IN HET LEVEN VAN...

Het publiek kreeg via introductiefilmpjes van Lieke Faber uit Liempde een kijkje in het leven van deze vijf bijzondere artiesten en mede daardoor zorgden de optredens voor ontroering bij de luisteraars. ,,Wat ben je toch een gelukkig mens als je kroost gezond is”, bleef de 79-jarige Nellie Roovers maar herhalen. Ze bezocht met haar zoon, schoondochter en vier kleinkinderen zondagmiddag Remember the Dreams. ,,Prachtig dat zoiets hier opgevoerd wordt. En de mensen maar klagen dat er nooit iets gebeurt in Boxtel. Nou, het tegenovergestelde is waar. Dat is vandaag maar weer eens bewezen!”

Sopraan Tessa Berkelmans opende zowel voor als na de pauze het programma op betoverende wijze. Samen met Charlotte en Eline betrad de Liempdse zangeres bij aanvang het podium in een blauwe glitterjurk voor een daverende vertolking van Dreamgirls. Solo deed ze het in het tweede deel nog eens overweldigend over in I Dreamed A Dream’ uit de musical Les Misérables. Iris van der Weide verraste met een mooi arrangement van Zwart Wit, waarmee Frank Boeijen ooit successen oogstte.

Naast de lokale en regionale inbreng hadden de organisatoren van Remember the Dreams zich, om de opbrengst voor het goede doel zo hoog mogelijk te maken, ook verzekerd van landelijke zangtalent. De meeste indruk maakte Wouter Vink, drie jaar geleden verliezend finalist in The Voice of Holland en gezegend met een hele mooie stem.

Dat Arno Kolenbrander, die bijna twintig jaar geleden doorbrak door The Soundmix Show te winnen, tot twee keer toe zijn tekst kwijt was, werd hem niet echt kwalijk genomen. Ook deze twee zangers kwamen immers belangeloos naar Boxtel voor de stichting Dream4Kids. Die bezorgt kinderen met een traumatische ervaring een droomdag.

ER VOLGT NOG MEER...

Presentator Kees Berkelmans reikte zondag aan het einde van de middag een cheque van 7.500 euro uit aan zanger Charly Luske, die net als zijn echtgenote Tanja Jess zich inzet voor Dreams4Kids. Luske zou eigenlijk ook optreden, maar moest zich vanwege een keelontsteking laten vervangen door Wouter Vink. De zanger toonde zich in zijn nopjes met de opbrengst. ,,Maar dit is nog niet het eindbedrag”, benadrukte Berkelmans. ,,Er zit nog wat in de pijplijn…”

Naast de opbrengst uit de kaartverkoop kwam het financieel resultaat van Remember the Dreams onder meer tot stand dankzij twee veilingen. Presentator Berkelmans bracht zowel zaterdagavond als zondagmiddag drie optredens én een masterclass aan de man en dat leverde in totaal 2.850 euro op.

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht