20:11:07    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 30 november 2014 10:55 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2014 11:12 uur

'Muziek in Beeld' prikkelt...

\'Muziek in Beeld\' prikkelt...

Op de foto: Joia Rath zong met Boxtel's Harmonie onder meer Viva La Vida van Coldplay tijdens Muziek in Beeld. De uitvoering trok zaterdagavond zo'n tweehonderd luisteraars. (Foto: Albert Stolwijk).

Een volle aula van het Jacob-Roelandslyceum genoot zaterdagavond 29 november met volle teugen van het concert Muziek in Beeld door Boxtel’s Harmonie. De inbreng door leden van de plaatselijke Fotoclub, onder meer met digitale beelden van natuureducatieproject Het Bewaarde Land, zorgden dat de klanken een extra dimensie kregen. Het binnenhalen van de talentvolle singer-songwriter Joia Rath voor een gastoptreden bleek een schot in de roos.

De samenwerking met Fotoclub Boxtel en Het Bewaarde Land zorgde voor een heuse cross-over, zoals de muziekvereniging vooraf ook voor ogen stond. De foto’s werden door Leon de Kok en Hans Scholl van de Fotoclub zodanig gemonteerd en afgestemd dat het leek alsof de componist het zo bedoeld had. Zonder dat dit het geval was. Want het bravoure uit Capriccio Espagnol (Rimski-Korsakov) noch de spectaculaire filmmuziek uit Star Wars Saga (Williams) heeft een verhaal over de natuur in zich. Solistisch kwam Boxtel’s Harmonie ook prima uit de verf; onder meer in Gabriels Oboe, waarin Ans van Weert en Miranda van den Braak een fraai duet op hobo neerzetten.

Het meest verrassend was toch echter de vocale inbreng van de 22-jarige Joia, die liet horen over een warme en intieme stem te beschikken. De Boxtelse hoopt dit schooljaar af te studeren aan de popacademie van Codarts in Rotterdam en is in die stad ook in de race tijdens de wedstrijd Music Matters, die volgende week zijn ontknoping kent. Met Boxtel’s Harmonie, geleid door dirigent William Linssen, vertolkte Joia covers van Caro Emerald, Adele en Coldplay, maar ook in twee eigen nummers ontroerde ze het publiek. ,,Dit concert prikkelt de zintuigen op velerlei wijzen. Prachtig", aldus Mari Verstegen, die als directeur van Het Bewaarde Land tijdens de uitvoering vertelde over het werk van zijn stichting.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Huidtherapie buisman optiek Doornmalen electro TopSlank Alfa Beleef Boxtel Filipe Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Geerts advies EmielTechniek