10:29:02    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 10 januari 2013 16:54 uur, laatst gewijzigd op 10 januari 2013 16:57 uur

MusicBoxtel officieel van start

MusicBoxtel officieel van start

Op de foto: De 127 leerlingen van de Angelaschool gaan de komende maanden aan de slag met een zelfgekozen instrument. Tijdens de aftrap van het project kregen ze al een kleiner instrumentje: een kazoo. (Foto: Peter de Koning).

MusicBoxtel, waarbij basisschoolleerlingen de kans krijgen om kennis te maken met muziek, krijgt een vervolg. De aftrap van het project vond donderdag plaats op de Angelaschool. Tijdens deze introductie stelden de zes muziekdocenten zich voor en de 127 jonge deelnemers uit de groepen 7 en 8 kregen te horen welk instrumenten ze gaan bespelen tijdens de wekelijkse muzieklessen.

Voor de bekendmaking kreeg iedereen van de MiK-docenten alvast een kleiner instrumentje: een kazoo. Dit plastic pijpje zorgt voor een grappig geluid als je er op blaast. Dat wilde iedere leerling natuurlijk meteen uitproberen wat resulteerde in een enorme herrie. Maar toen de docenten met de dwarsfluit, trompet, keyboard, blokfluit, slagwerk en klarinet het bekende lied ’Carnaval Festival’ inzetten, lieten de kinderen zien toch muzikaal te zijn. Met de kazoo’s bliezen ze vrolijk het nummer mee.

Rens Troeijen en Giovanni Theuns uit groep 8 van de Angelaschool zijn allebei ingedeeld bij het instrument slagwerk. ,,Dat komt goed uit, want daar kun je veel herrie mee maken”, lacht Rens. De twee leerlingen hopen dat ze het komende half jaar goed kunnen oefenen. ,,Dan kunnen we daarna mooie optredens geven.”

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Filipe buisman optiek Remax-optimus Podium Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie TopSlank Toverboom Café zaal Kloosterzicht Olieenzo EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen