RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:01:32    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 13 april 2012 21:23 uur, laatst gewijzigd op 13 april 2012 21:27 uur

Music BOXtel klaar voor Máxima

Music BOXtel klaar voor Máxima

Op de foto: Wethouder Anton van Aert dirigeert de 130 musicerende leerlingen van Music BOXtel in de Tijberzaal. (Foto: Albert Stolwijk).

Het project Music BOXtel van MiK Kunsteducatie beleefde vrijdag een nieuw hoogtepunt: een lenteconcert met 130 kinderen. In de bomvolle Tijberzaal traden leerlingen van de Prinses Amaliaschool en de Molenwijkschool op met het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie.

Music BOXtel is voortgekomen uit het landelijke initiatief 'Kinderen maken muziek', dat werd gelanceerd ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van prinses Máxima. De grote finale is op 6 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar liefst 2.800 kinderen uit heel Nederland gaan optreden voor de prinses.

De 130 muzikanten uit de groepen 6, 7 en 8 van beide Boxtelse scholen zullen erbij zijn. Ze lieten in de Tijberzaal zien en horen helemaal klaar te zijn voor een muzikale begroeting van Máxima; niet alleen de naar de prinses genoemde blues klonk als een klonk, ook de Amalia Polka deed het goed.

Speciale gast in de Tijberzaal was wethouder Anton van Aert, die Music BOXtel een warm hart toedraagt. Ditmaal was hij meer dan luisteraar; hij nam ook het dirigeerstokje ter hand en liet - gehuld in slipjas - zien meer te kunnen dan alleen besturen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie