13:15:24    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 20 september 2012 14:46 uur, laatst gewijzigd op 20 september 2012 15:41 uur

Museum zoekt vrijwilligers

Museum zoekt vrijwilligers

Op de foto: Jan van Homelen, Jacques Habraken en Peter Vermeulen (v.l.n.r.) bij een uit 1775 daterende kalander. Deze wals is afkomstig uit de Koninklijke Weverij Van der Ven aan de Markt, die op de plek stond van De Croon. (Foto: Albert Stolwijk).

In het voorjaar van 2013 moeten in de achterste vleugel van Sint-Ursula de deuren worden geopend van Boxtels Historisch Museum. Dat is althans de doelstelling van het stichtingsbestuur dat onlangs officieel is geformeerd. Wil dat doel bereikt worden, dan is het wel noodzakelijk dat zich vrijwilligers melden om de armen uit de mouwen te steken. Én dat voorwerpen worden aangedragen die geëxposeerd kunnen worden.

De nieuwe museumstichting beheert naast de collectie Gaudete (volksdevotie) ook de verzameling van historisch museum Piet Dorenbosch dat nu nog is gevestigd in het monumentale Hofje aan de Markt. Daarnaast participeren de Stichting Hendrik Verhees en het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris in de stichting. Het stichtingsbetuur wordt gevormd door oud-burgemeester Jan van Homelen, Peter Vermeulen uit Eindhoven (voormalig depotbeheerder van museum Kempenland) en gildehoofdman Jacques Habraken.

Mensen die mee willen helpen bij de opbouw van het nieuwe museum kunnen zich melden via e-mail: j.habraken@worldonline.nl. Dit adres kan ook worden benaderd door personen of instellingen die spullen willen aandragen voor de toekomstige collectie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Geerts advies Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro