19:08:49    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 07 februari 2014 09:17 uur, laatst gewijzigd op 07 februari 2014 09:20 uur

Museum MuBo opent 16 maart

Museum MuBo opent 16 maart

Een jaar later dan aanvankelijk de bedoeling was, opent het nieuwe Boxtelse museum MuBo zondagmiddag 16 maart voor het eerst de deuren voor het publiek. Vanaf dat moment zullen de collecties in de westelijke vleugel van Sint-Ursula elk weekeinde te zien zijn dankzij de inzet van ruim 65 vrijwilligers.

De feestelijke opening krijgt vorm via een optocht waarin van elke basisschool tien kinderen meelopen. De route voert vanaf kasteel Stapelen door het centrum naar het voormalige Ursulinenklooster aan de Baroniestraat. Onderweg haken diverse figuren uit de lokale historie aan.

Op de foto (door Peter de Koning) plaatsen voorzitter Jan van Homelen en secretaris Willem van Vossen van het MuBo-bestuur linnen op een kalander: een historische wals. De textielindustrie was in de 19e en 20e eeuw rijk vertegenwoordigd in Boxtel en is een van de 35 thema’s die in MuBo aan bod komen.

Inmiddels is ook de website (www.muboboxtel.nl) online. Hier kunnen belangstellenden zich ook abonneren op de digitale nieuwsbrief die het Boxtelse museum gaat verspreiden.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties