00:57:58    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 24 april 2013 18:14 uur, laatst gewijzigd op 24 april 2013 18:25 uur

Mooie plannen voor Groene Woud

Mooie plannen voor Groene Woud

Op de foto: De projectpartners die samenwerken in het programma 'Kloppend hart in Het Groene Woud' willen bij kasteel Stapelen een kunstbelevingspark inrichten. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De gemeenten Boxtel, Best en Sint-Oedenrode ondertekenden woensdag een overeenkomst voor het ambitieuze programma 'Kloppend hart in Het Groene Woud'. Het omvangrijke plan bestaat uit veertien deelprojecten. De ondertekening vond onder grote belangstelling plaats in het gemeentehuis van Boxtel.

Ook vertegenwoordigers van stichtingen, buurtschappen, kerkdorpen en maatschappelijke organisaties plaatsten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. De projectpartners dingen met het plan mee naar provinciale subsidie. Onder de noemer 'Landschappen van Allure' wil de provincie Noord-Brabant 56 miljoen euro investeren in zogeheten natuurbelevingsprojecten in de gebieden Het Groene Woud, Maashorst en Brabantse Wal .

Maandag 29 april is de deadline waarop aanvragen ingediend moeten worden. Vlak voor het zomerreces beoordeelt de provincie alle ingediende programma's en volgt het besluit welke uiteindelijk financieel ondersteund gaan worden. ,,Eind juni wordt duidelijk of er voor de projecten van 'Kloppend hart in Het Groene Woud' een subsidie weggelegd is. We hebben 9,5 miljoen euro nodig en vullen dit zelf aan tot 30 miljoen euro", liet de Boxtelse wethouder en kartrekker van het project Peter van de Wiel woensdagmiddag in de raadzaal van het gemeentehuis weten.

Vier deelprojecten zijn gesitueerd op Boxtels grondgebied, waaronder de potstal van het Groot Duijfhuis in Liempde. Hierin zou een informatiepunt voor bezoekers van het natuurgebied moeten komen. Daarnaast zijn er plannen om ook in het hart van Liempde een informatiecentrum op te zetten. In het park van kasteel Stapelen willen de projectpartners een kunstbelevingspark inrichten, terwijl woonboerderij Den Engel in Lennisheuvel uit moet groeien tot het centrale punt voor wandelroutes richting de Kampina.           

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Huidtherapie Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding