RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:39:04    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 21 juli 2011 14:35 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2011 14:38 uur

Monumentenprijs voor vernieuwing

Monumentenprijs voor vernieuwing

Op de foto: Op diverse plekken in de gemeente Boxtel is nieuwbouw gerealiseerd bij monumentale gebouwen. Deze aanbouw van het gemeentehuis aan Magdalena’s Pad is veel bewoners een doorn in het oog. (Foto: Albert Stolwijk).

De eigenaar van een monumentaal pand die het meest respectvol is omgegaan met een vernieuwing van zijn of haar gebouw, maakt kans op de Boxtelse monumentenprijs 2011. Tijdens Open Monumentendag op 10 september wordt de winnaar van De Sluitsteen, die tweejaarlijks wordt uitgereikt, bekendgemaakt.

De gemeentelijke monumentencommissie heeft veertien panden aangewezen die voor De Sluitsteen in aanmerking komen. Welke panden dat zijn, wil commissievoorzitter Bea Schoenmakers nog niet zeggen omdat de eigenaren nog niet zijn geïnformeerd over de nominatie. ,,Maar het gaat om erkende monumenten die een voorbeeldfunctie vervullen als het gaat om architectonische vernieuwing.” Inmiddels is een jury gevormd die de veertien genomineerde panden gaat beoordelen.

Het merendeel van de monumenten die in aanmerking komen voor De Sluitsteen zijn te vinden in het centrum van Boxtel. Maar ook in Liempde en Lennisheuvel zijn enkele panden genomineerd. Volgens Schoenmakers was het niet moeilijk om genomineerden te vinden. ,,In deze gemeente zijn diverse voorbeelden te vinden waar op verantwoorde wijze een gebouw is aangepast aan de moderne eisen. Natuurlijk zijn er ook plekken waar de plank volledig is misgeslagen, maar daar wijden we niet over uit.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie