RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:44:41    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 03 november 2011 11:35 uur, laatst gewijzigd op 03 november 2011 11:38 uur

Monument met eigentijds tintje

Monument met eigentijds tintje

Op de foto: Frans van Ewijk (links), Frans van den Berk en pastoor Richard Niessen (rechts) bekijken de ornamenten op de plafonds van de vernieuwde pastorie. (Foto: Albert Stolwijk).

Na een grootscheepse verbouwing wonen pastoor Richard Niessen en kapelaan Jacques Grubben sinds twee weken weer in de pastorie van de Verrijzenisparochie op Duinendaal. Precies acht maanden duurde de restauratie van het rijksmonument uit 1845. Oude elementen werden in ere hersteld en daarnaast is de pastorie voorzien van moderne snufjes die passen in 2011.

De pastorie verkeerde al jaren in een slechte staat van onderhoud. De laatste verbouwing werd 27 jaar geleden uitgevoerd toen pastoor Niessen er kwam wonen. ,,Toentertijd is alleen mijn woongedeelte gerenoveerd”, blikt Niessen terug. ,,Eigenlijk hadden we toen wat doortastender moeten zijn en meteen de rest van het pand ook aan moeten pakken.”

De komende tijd wordt nog hard gewerkt om de tuin op orde te krijgen. Ook is men nog druk bezig met de afwerking. Niessen: ,,En er moeten nog dozen worden uitgepakt. We verwachten over een paar weken helemaal klaar te zijn. Ik ben erg blij dat ik weer terug ben in deze pastorie. Het is en blijft een geweldige plek om te wonen.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel