09:51:02    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 05 april 2013 12:28 uur, laatst gewijzigd op 05 april 2013 12:30 uur

Molenwijkschool fleurt plein op

Molenwijkschool fleurt plein op

Op de foto: Wessel, Jip en Joris bouwden woensdag een insectenhotel op het schoolplein van de Molenwijkschool. (Foto: Annelieke van der Linden).

Jaarlijks houdt de Molenwijkschool een opruim- en activiteitendag op het schoolplein aan de Achterberghstraat. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 staken vrijdag de handen uit de mouwen en schilderden knikkerpotjes, bouwden insectenhotels, vervoerden houtsnippers over het plein en onderhielden de tuintjes rondom het schoolgebouw.

,,Je kunt een volledig schoolplein onderhouden met geld, maar als je samen met kinderen een dag lang allerlei werkzaamheden doet, hebben zij het gevoel dat het plein echt van hun is”, zei Nicole Durlinger, leerkracht in groep 1 en 2. Alle kinderen waren druk in de weer met kruiwagens, verfkwasten, bezems en schoffels.

Ook leden van de vogel- en poelenwerkgroep in Boxtel waren vrijdag aanwezig om met de kinderen vogels te spotten, diertjes te bekijken in de poelen in de buurt van de school en uilenballen uit te pluizen. Na afloop stonden er voor de kinderen gezonde traktaties klaar in het schoolgebouw.

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum: www.facebook.com/brabantscentrum.

Advertenties