10:54:30    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 20 juni 2011 16:44 uur, laatst gewijzigd op 20 juni 2011 16:47 uur

Molenwijkschool adopteert poel

Molenwijkschool adopteert poel

Op de foto: Samen met watergraaf Peter Glas, wethouder Peter van de Wiel en jeugdwatergraaf Laurien Broeders laten leerlingen van de Molenwijkschool beestjes los in hun poel. (Foto: Albert Stolwijk).

De recent gegraven poel aan de Achterberghstraat is sinds vanmiddag in handen van leerlingen van basisschool De Molenwijk. Vanmiddag vond de feestelijke overdracht plaats van de eerste poel in het poelenadoptieproject van de gemeente Boxtel, Waterschap De Dommel en de Werkgroep Natuur en Landschapsbeheer Boxtel.

Het Poelenadoptieproject geeft leerlingen de kans om kennis te maken met het leven in en om een waterpoel. ,,Hoewel de poel er nu nog saai uitziet, is het de bedoeling dat hier van alles gaat groeien", legt watergraaf Peter Glas uit. ,,Er komen vanzelf planten en allerlei beestjes. Ook is de poel nu nog heel droog, maar het water gaat zeker nog stijgen."

Om alvast wat beestjes in het water te hebben, mochten de kinderen samen met Glas, jeugdwatergraaf Laurien Broeders en wethouder Peter van de Wiel een paar salamanders en bootsmannetjes loslaten in de poel. ,,We hopen dat ze veel kleintjes krijgen zodat er veel meer beestjes bijkomen", aldus Glas.

Binnenkort wordt een tweede poel, in de tuin van het waterschapshuis, door de Prinses Amaliaschool geadopteerd.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg TopSlank Remax-optimus Filipe Toverboom Geerts advies EmielTechniek Huidtherapie Beleef Boxtel Elan Bikes support Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Alfa