21:36:04    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 07 april 2011 21:58 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:05 uur

Moeilijke vragen beantwoorden: best lastig

Moeilijke vragen beantwoorden: best lastig

Wat is een aquarel? Welke planeet staat het dichtst bij de zon? Wat is de hoofdstad van Australië? Op deze en meer vragen moesten de leerlingen uit groep 8 van de Sint-Petrusschool dinsdag 5 april de antwoorden zoeken. De school deed dinsdag mee aan de BankBattle, georganiseerd door de Rabobank.

De leerlingen hebben drie uur de tijd om een code te kraken en deze in te voeren in de computer. Om het uiteindelijke antwoord te vinden, moet een groot aantal vragen beantwoord worden. Hiervoor mogen de kinderen gebruik maken van internet en naslagwerken. De Sint-Petrusschool strijd tegen de Berlicumse basisscholen Herman Jozef en De Kleine Beer.

Stipt om 09.30 uur wordt onder toeziend oog van Jan Beeks van de Rabobank de BankBattle gestart. De Boxtelse leerlingen krijgen echter geen verbinding met de juiste website. Een paar minuten na de officiële starttijd kan de groep dan toch beginnen met het beantwoorden van de vragen. Leerlingen Fabiënne en Hannah vinden het leuk om mee te doen, maar zijn niet zenuwachtig: ,,Het is een grappige wedstrijd”, zegt het tweetal. ,,En we gaan natuurlijk winnen: onze school wint altijd.”

Helaas bleken de positief ingestelde leerlingen geen gelijk te krijgen. De Herman Jozefschool wist na één uur en vijf minuten als eerste het juiste antwoord door te geven, de school won daarmee de eerste plaats. De Boxtelse deelnemers wisten de kluis niet te kraken.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 7 april.

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Proef Culinair Geerts advies