RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:06:50    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 24 december 2012 14:38 uur, laatst gewijzigd op 24 december 2012 18:20 uur

Modderige veldrit bij De Langspier

Modderige veldrit bij De Langspier

Op de foto: Zo'n dertig vrouwen stonden aan de start van de Langspiercross op maandag. Zij fietsen ongeveer 40 minuten. (Foto: Peter de Koning).

Het 3-kilometer lange parcours van de veldrit bij recreatieplas De Langspier is op verschillende plaatsen verlegd en alle renners zijn na een kort stukje infietsen al zwart van de modder. De vele regenval van zaterdag en zondag zorgde voor een drassig en kletsnat parcours. Eddy van IJzendoorn schreef de koers bij de elite op zijn naam.

De organisatie rekende er vooraf op dat bij de late inschrijvingen nog grote namen aan de start zouden verschijnen. Zo kwam er nog een aanmelding van Ronan van Zandbeek uit Schijndel. ,,Maar veel mogelijke deelnemers moesten vandaag gewoon werken”, vertelde Jeroen van Gils van de stichting Wielerbelangen Boxtel. Er staan zo’n 35 renners aan de start bij de elite. ,,Het is een zwaar parcours door de lange zandstroken. Dat rijdt niet lekker door”, aldus Van Gils.

Eddy van IJzendoorn (27) kwam bij de elite als beste renner uit de bus. ,,Een 1e plaats met startnummer 13. Was een lekker modderbad in Boxtel", zo zette de renner na de wedstrijd op Twitter. Harm van der Sanden werd tweede. Ivar Hartogs uit Amersfoort werd in de categorie amateurs vooraf betiteld als de grote favoriet en maakte deze rol waar. Helmondenaar Edwin Raats won maandagochtend bij de masters en David Hockx uit Oudewater eindigde als eerste in de categorie nieuwelingen. De junioren, vrouwen en de eliterenners gaan later op de dag van start.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Olieenzo Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht