00:07:55    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 23 juli 2014 11:09 uur, laatst gewijzigd op 23 juli 2014 11:13 uur

Minuut stilte in raadzaal Boxtel

Minuut stilte in raadzaal Boxtel

Op de foto: Net als bij de ingang van het gemeentehuis aan de Markt, hangt ook bij raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat de vlag halfstok. (Foto: Henk van Weert).

In de Boxtelse raadzaal wordt woensdag 23 juli één minuut stilte in acht genomen door het college van B. en W., ambtenaren en burgers die daarbij willen zijn. Dat gebeurt na 16.00 uur, op het moment dat op Eindhoven Airport de militaire vliegtuigen zijn geland met daarin de stoffelijke resten van de slachtoffers die om het leven kwamen bij de vliegramp in Oekraïne.

De live televisieregistratie van de aankomst van de eerste lichamen van de 193 Nederlandse slachtoffers in Eindhoven is in de Boxtelse raadzaal en het onderliggende werkcafé te volgen op beeldschermen. Het gemeentehuis is daarvoor vanaf 15.30 uur toegankelijk voor inwoners die willen aansluiten om gezamenlijk invulling te geven aan de dag van nationale rouw.

De gemeente heeft de plaatselijke kerkbesturen gevraagd om vijf minuten voor aankomst van de vliegtuigen de doodsklokken te luiden. Ook elders in het land zal dat gebeuren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies EmielTechniek buisman optiek Podium Boxtel Filipe Beleef Boxtel TopSlank Toverboom Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Remax-optimus