RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:29:44    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 september 2013 10:51 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2013 10:53 uur

Milieudefensie: trek vergunningen in

Milieudefensie: trek vergunningen in

Op de foto: Geert Ritsema (rechts) van Milieudefensie bezocht een aantal weken geleden de beoogde boorlocatie op bedrijventerrein Vorst. (Foto: Peter de Koning).

Milieudefensie roept minister Henk Kamp op de opsporingsvergunning die verleend zijn aan Cuadrilla en andere boorbedrijven per direct in te trekken. ,,Alleen op deze manier kan de minister de inwoners van boorgebieden voorlopig gerust stellen.”

Geert Ritsema, campagneleider energie- en grondstoffen bij Milieudefensie geeft in een reactie aan dat er een belangrijke slag is gewonnen. ,,We zijn er echter nog niet. Minister Kamp koopt tijd door proefboringen nu uit te stellen. Hij zegt een geschikte locatie te willen vinden, maar eigenlijk wil hij natuurlijk proberen het draagvlak te vergroten voor het controversiële en vervuilende schaliegas. Daar zal hij een harde dobber aan hebben, want Nederland wil geen schaliegas.”

Milieudefensie zou het een logische stap vinden als minister Kamp nu de bestaande vergunningen voor proefboringen intrekt. ,,In de opsporingsvergunningen die in 2009 zijn verleend aan het Britse boorbedrijf Cuadrilla is opgenomen dat het Rijk die mag intrekken als er binnen drie jaar geen proefboringen zijn gedaan. Deze termijn is inmiddels verstreken, dus minister Kamp kan de vergunningen die zijn afgegeven voor Brabant en de Noordoostpolder per direct intrekken”, aldus Milieudefensie.

Ritsema is donderdag één van de genodigde sprekers bij een hoorzitting over schaliegas in de Tweede Kamer. Tijdens de hoorzitting ondervraagt de vaste kamercommissie van Economische Zaken een aantal experts en belanghebbenden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geerts advies Beleef Boxtel Proef Culinair