RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:12:03    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 22 juli 2011 16:54 uur, laatst gewijzigd op 22 juli 2011 23:36 uur

'Mijn voeten wil je niet zien...'

\'Mijn voeten wil je niet zien...\'

Op de foto: Vlak voordat hij de Via Gladiola opwandelt, krijgt Frans de Bresser (links) een zonneklep van de Boxtelse wethouder Willie van de Langenberg. (Foto: Henk van Weert).

Weliswaar pakten bij tijd en wijle inktzwarte wolken samen boven de Rijksweg in Malden, maar meestal scheen de zon. De laatste kilometers van de Nijmeegse Vierdaagse waren voor de meeste wandelaars uit Boxtel en omgeving niet zwaar. De mensen die tussen twaalf en een uur vrijdagmiddag een zonneklep van sportwethouder Willie van de Langenberg kregen, kijken terug op een geslaagd wandelevenement.

Monique Schoenmakers zou met haar schoonzus deelnemen aan de vierdaagse, maar die viel kort na vertrek op de eerste wandeldag al uit. ,,Net voorbij de Waalbrug haakte ze al af. En dus moest ik alleen verder. Dat is wel jammer, maar onderweg doe je toch veel contacten op. Uiteindelijk viel het best mee", vertelt ze nadat ze door de wethouder succes is gewenst voor het laatste stukje, de Via Gladiola.

,,In 2004 liep ik voor het eerste mee en was ik op vrijdag helemaal kapot. Dat nóóít meer, riep ik. Het jaar daarop stond ik langs de kant en dat was ook niks. Meedoen is toch het mooiste." Vol goede moed begint de Boxtelse aan de laatste zes kilometers. ,,Fit? Ja hoor! Maar mijn voeten wil je niet zien..."

Als Frans de Bresser door wethouder Van de Langenberg uit de aanhoudende stroom wandelaars wordt geplukt is dat voor de Boxtelaar een mooie gelegenheid om even op zijn dochter Marian te wachten. Hij loopt immers de dertig kilometer en zij de veertig. ,,Ik heb nieuwe schoenen en die lopen geweldig. Meestal heb ik veel last van blaren, maar deze keer is het er maar één."

Frans is op deze laatste dag om halfacht vertrokken op de Wedren. ,,Het eerste halfuur hebben we een buitje gehad. Ik stak de paraplu op en heb er verder geen last van gehad. Gisteren (donderdag - red.) was ik wel door en door nat. Ik heb onderweg twee uur op Marian gewacht; als ik was doorgelopen was ik droog binnen gekomen."

Even later komt Marian aanlopen. Ook zij krijgt een petje, maar tijd voor een praatje is er niet bij. ,,Kom pap, we gaan. De gladiolen wachten op ons..." Frans draait zich nog eenmaal en groet. ,,Loop je volgend jaar ook mee?", klinkt het uitdagend aan de adres van de wethouder die zijn hand doorgaans neit omdraait voor een halve marathon. ,,Nee Frans, dan moet ik wéér shirtjes en petjes uitdelen", lacht Van de Langenberg. Frans wuift: ,,Smoesje!"

Rond twee uur waren zo'n twintig zonneklepjes uitgereikt. Buiten bovenstaande personen kregen ook Peter Tang, Jan van de Sande, Jo Arts en Ton Nijhuis uit Boxtel en Theo Martens uit Liempde zo'n relatiegeschenk. Even later schoof ook het wandelduo Evert van Gelder en Leo van Zeeland aan.

Voor een kleine fotoreportage, kik op: https://picasaweb.google.com/104985509864302816587/2011IntochtVierdaagseNijmegen?authuser=0&feat=directlink. (Download eventueel eerst het gratis Google-programma Picasa om de foto's te kunnen bekijken).

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo