06:59:39    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 januari 2014 23:45 uur, laatst gewijzigd op 02 januari 2014 15:59 uur

'Mighty Mike' pakt wereldtitel

\'Mighty Mike\' pakt wereldtitel

Op de foto: Michael van Gerwen heeft in Londen de wereldtitel darts van dartsbond PDC gewonnen.

Het is gelukt! De in Boxtel geboren en getogen darter Michael van Gerwen heeft op Nieuwjaarsdag in Londen de wereldtitel darts gewonnen. Van Gerwen klopte in een zinderende finale Peter 'Snakebite' Wright uit Schotland met 7-4.

Nadat Van Gerwen vorig jaar in de eindstrijd sneuvelde tegen Phil Taylor, lukte het de thans in Vlijmen wonende 'sloopkogel' om te winnen van de kleurrijk uitgedoste Wright. Van Gerwen, die in de halve eindstrijd met groot machtsvertoon won van Adrian Lewis, had het in het tweede deel van de eindstrijd nog lastig.

Van Gerwen opende ijzersterk in het bomvolle Alexandra Palace en kwam in no time op een 4-0 voorsprong. Even leek het erop dat van Gerwen ook deze pot met grote cijfers zou winnen. Maar Wright vocht terug en kwam terug tot 4-2. Nadat Van Gerwen weer was uitgelopen naar 6-2 en de eindzege binnen handbereik leek, kwam de Schot opnieuw tot leven en werd het 6-4.

In de elfde, zinderende leg trok de oud-Boxtelaar uiteindelijk aan het langste eind. Hij won niet alleen de Sid Wadell Trophy, maar ook een prijzengeld van 250.000 pond, zo'n 300.000 euro. Naar verwachting wordt Van Gerwen gehuldigd in zijn huidige woonplaats Vlijmen. Dat gebeurt overigens pas nadat hij is teruggekeerd uit Australië.

In Boxtel gaan steeds meer stemmen op om ook hier een huldiging te organiseren. Vooral op sociale media wordt een lans gebroken voor een huldiging van de wereldkampioen, die tot voor enkele jaren in Boxtel woonde. Vorig jaar werd hij gehuldigd op de Markt nadat hij tweede was geworden op het WK. Bij die gelegenheid ontving hij de sportpenning van de gemeente Boxtel.

Brabants Centrum bericht in haar editie van donderdag 2 januari uitgebreid over de wereldtitel van Michael van Gerwen. Onze freelance verslaggever Peter de Bekker doet verslag vanuit Londen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro TopSlank buisman optiek Filipe Podium Boxtel Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Alfa Elan Bikes support Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Toverboom