19:45:48    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 19 februari 2012 16:35 uur, laatst gewijzigd op 19 februari 2012 16:44 uur

'Mi buurte meer schik' in Liempde

\'Mi buurte meer schik\' in Liempde

Op de foto: De Liempdse familie Saris kwam met Willem Holleeder, Peter R. de Vries en advocaat Joskofiets naar de optocht in Ploegersland. (Foto: Gerard Schalkx).

Tijdens de optocht in Ploegersland werden er talloze variaties op het carnavalsmotto ’Mi buurte meer schik’ getoond aan het publiek. 36 groepen namen deel aan de Liempdse optocht. Jong en oud nam deel met kleurrijke creaties en wagens.

Dorine Bekkers en Elly van de Ven namen de spreuk van prins Frankie d’n Urste (Antoine Franken) van De Ploegers wel heel letterlijk. Zij liepen mee in de optocht als kletsmajoor 1 en 2 en deelden kletskoppen uit aan het publiek met de boodschap: ’Unne kletskop vur een ouwoer die goed kan lulle.’ Ook andere deelnemers bedachten hun eigen variatie op het thema. Zo kwam de Liempdse familie Saris met Willem Holleeder, Peter R. de Vries en advocaat Joskofiets naar de optocht. Hun spreuk was ’Mi buurte meer SCHRIK’. Na afloop waren er nog verschillende muziekskes te horen op het Raadhuisplein om ook buiten carnavalssfeer te creëren.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Elan Bikes support Geld en Makelaardij TopSlank Remax-optimus Alfa Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Podium Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Toverboom Filipe