RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:09:39    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 07 april 2011 22:04 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:06 uur

Met kruiwagen en schep naar school: …1 april!

Met kruiwagen en schep naar school: …1 april!

Met name de leerlingen van de onderbouw gaven vanochtend gehoor aan de oproep in de wekelijkse schoolbrief om scheppen, kruiwagens en bezems mee naar basisschool De Beemden te nemen. Meehelpen met aannemingsbedrijf Van Pinxteren om dat laatste resten van de noodlokalen op het schoolterrein aan het Apollopad te slopen was er echter niet bij, vertelde directeur Kees van den Boom: ,,Het is een 1 aprilgrap!”

Toch waren de attributen niet helemaal vergeefs meegesjouwd. ,,Kom, we geven met zijn allen de aftrap voor de nieuwbouw”, sprak Van den Boom op het schoolplein. Nu de meeste houten barakken verdwenen zijn, kunnen de bouwvakkers starten met de bouw van het nieuwe onderkomen voor sbo-school De Maremak die bij De Beemden wordt gerealiseerd.

,,Het houten gebouwtje van buitenschoolse opvang De Kindertuin verhuist binnenkort naar een ander deel van het schoolterrein, op het veldje aan het Apollopad. En vervolgens moeten in negen maanden tijd de nieuwe lokalen worden opgetrokken. We krijgen hier een hele moderne brede school”, glunderde de onlangs aangetreden schooldirecteur.

Samen met oma Jeanne kwam de vierjarige Eif Ophof uit groep 1 met de kruiwagen naar school. ,,Die gebruik ik altijd als ik papa of oma meehelp in de tuin”, vertelt het ventje. Dat het 1 april gaat goeddeels aan hem voorbij. Max van Dongen (7) uit groep 3 heeft thuis de spade uit de schuur meegenomen. Als hij op school arriveert en ziet dat lang niet alle kinderen gereedschap hebben meegebracht, twijfelt hij: ,,Het zal toch geen 1-aprilgrap zijn?” Ja dus!

Daan van Eijndhoven (8) zit in groep 5 had ook ook graag mee willen helpen met de slopers. Zijn moeder kon hem maar moeilijk overtuigen dat het flauwekul zou zijn. Maar nu hij ziet dat de kinderen voor het lapje zijn gehouden op nationale fopdag grinnikt hij: ,,Anders had ons mam terug naar huis gemoeten om de alsnog een schep te halen.”

Auteur: HENK VAN WEERT

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen