RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:52:36    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 12 december 2014 11:38 uur, laatst gewijzigd op 12 december 2014 11:40 uur

Met 'happertje' langs Boxtelse etalages

Met \'happertje\' langs Boxtelse etalages

Op de foto: Studenten van SintLucas gaven vrijdagochtend uitleg over de creaties aan onder meer wethouder Eric van den Broek en Luc Broos van Centrummanagement Boxtel. (Foto: Annelieke van der Linden).

Mensen die de komende tijd het Boxtelse centrum bezoeken, doen er goed aan de etalages te bekijken. Studenten van SintLucas ontwierpen dertien modecreaties die met het thema 'Nostalgische kermis' te maken hebben. In acht overige etalages hangen verwijzingen naar de deelnemende winkels. De Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) en Brabants Centrum namen onlangs het initiatief voor deze etalageroute.

In Brabants Centrum van donderdag 11 december is de bijzondere plattegrond van de etalageroute te vinden. De routekaart is een 'happertje', een knutselwerkje van vroeger. Mensen kunnen dit 'happertje' zelf vouwen en hiermee de etalageroute door het Boxtelse centrum volgen.

De aftrap van de route vond vrijdagochtend plaats bij Filipe Mode. Daar kregen aanwezigen, onder wie wethouder Eric van den Broek, beleidsmedewerker Marloes van de Wetering, Marieke Maas van Beleef Boxtel en Luc Broos van Centrummanagement Boxtel, de opdracht zelf een happertje te vouwen. ,,Het was hard werken voor de studenten, maar ik ben erg blij met het resultaat", aldus Filipe van den Borne, eigenaar van de modezaak en voorzitter van de OCB. ,,De creatie die in de etalage van mijn eigen winkel staat, ziet er top uit." Ook wethouder Eric van den Broek was vol lof over de etalageroute. ,,Door samenwerking ontstaan goede initiatieven. De samenwerking tussen de OCB en Brabants Centrum is hier het goede voorbeeld van. Hopelijk heeft de etalageroute een vliegwieleffect en ontstaan er nóg meer mooie initiatieven in het centrum. Duidelijk is dat het kernwinkelgebied een mooie expositieruimte is."

De ontwerpen van SintLucas hangen tot eind dit jaar in de etalages. Een overzicht van alle deelnemende winkels is in Brabants Centrum van 11 december te vinden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen