06:24:09    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 27 november 2012 17:33 uur, laatst gewijzigd op 27 november 2012 19:13 uur

Met Máxima praten over leerbanen

Met Máxima praten over leerbanen

Op de foto: Prinses Máxima in gesprek met schoenmaker Bas Geurts en twee van zijn leerlingen. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Prinses Máxima bracht dinsdag een bezoek aan bierbrouwer Heineken in 's-Hertogenbosch. De prinses was aanwezig bij een conferentie van Actieplan Leerbanen. Máxima praatte onder meer met de Boxtelse schoenmaker Bas Geurts en twee van zijn leerlingen.

Het regionale Actieplan Leerbanen zoekt een werkplek voor jongeren die zelf geen leerbaan kunnen vinden. De deelnemende jongeren krijgen een startkwalificatie waarmee ze een mbo-opleiding behalen. Tijdens de conferentie werd de duizendste jongere met een leerbaan gepresenteerd.

Aansluitend praatte prinses Máxima met een aantal jongeren, onder wie twee leerlingen van Schoenmakerij Bas uit Boxtel. Ook Geurts zelf had een kort onderonsje met Máxima. ,,Ze nam echt de tijd voor ons", vertelde de schoenmaker. ,,Het is een spontane en leuke vrouw om mee te praten."

Een uitgebreid verslag in woord en beeld staat donderdag 29 november in Brabants Centrum.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel