RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:28:31    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 20 november 2012 11:43 uur, laatst gewijzigd op 20 november 2012 11:53 uur

Meierij positief over samenwerking

Het Boxtelse restaurant Molenwijk vormde maandagavond het decor voor een discussieavond over de mogelijkheden van een intensieve samenwerking tussen zes gemeenten uit de Meierij. Raadsleden, wethouders en burgemeesters uit Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Vught en Sint-Oedenrode kwamen bijeen om te praten over de notitie die eerder werd gepresenteerd door stuurgroep 'Wij zijn de Meierij'.

Uit dit rapport blijkt dat alle zes gemeente samenwerking zien zitten, maar wel op een andere manier. Jan Pommer, burgemeester van Sint-Michielsgestel, noemde de bijeenkomst in Molenwijk een ’historisch moment’. ,,De eerste vraag die we onszelf moeten stellen is: waarom zijn wij bestuurder? Van, voor en door de burgers.” Hij noemde de vijf K’s die in de notitie zijn opgesteld: de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren, de kwetsbaarheid van het personeel verminderen, de kosten met tien procent terugdringen of minimaal budgetneutraal houden, kort bij de burger en kleur, waarmee Pommer autonomie van de gemeenten en politieke partijen bedoelde.

Zo'n honderd raadsleden discussieerden maandag in kleine groepen over het onderwerp en lieten weten positief te zijn over een intensievere samenwerking. Zes mensen, waaronder waarnemend burgemeester van Boxtel Hans van Brummen en Peter Maas, burgemeester van Sint-Oedenrode, hebben geluisterd naar alle opmerkingen. Deze worden verwerkt in een nieuwe notitie. De stuurgroep verzoekt de gemeenteraden om het onderwerp te bespreken in hun vergaderingen in januari en februari 2013.

Lees meer over de bijeenkomst in het Brabants Centrum van donderdag 22 november.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Gemeente Boxtel