00:44:03    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 21 maart 2012 16:29 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2012 16:31 uur

Meierij-gemeenten werken samen

De gemeenten Haaren, Sint-Michielsgestel, Vught en Sint-Oedenrode gaan met elkaar, en mogelijk met meer gemeenten in de Meierij, samenwerken. Dat hebben de bestuurders van de betrokken gemeenten naar elkaar uitgesproken.

Haaren, Sint-Michielsgestel, Vught en Sint-Oedenrode werken op dit moment al op verschillende gebieden samen met omliggende gemeenten. Er is nu behoefte aan doorontwikkeling naar andere terreinen waarop zij met elkaar de krachten kunnen bundelen. ,,De omgeving van de gemeente ondergaat diverse veranderingen. Door in samenwerking met anderen in te spelen op deze ontwikkelingen kan de huidige kwaliteit van dienstverlening geborgd en verbeterd worden. De basis voor de samenwerking is het uitgangspunt dat dienstverlening zo dicht mogelijk bij de burger plaatsvindt en er sprake is van bestuurlijke autonomie”, aldus de betrokken gemeenten.

Naast de gemeenten Haaren, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Vught vallen ook Boxtel en Schijndel onder de Meierij. De colleges van deze gemeenten worden uitgenodigd om gezamenlijk te kijken naar mogelijkheden voor samenwerking.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen