00:58:24    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 juni 2011 01:36 uur, laatst gewijzigd op 22 juni 2011 01:41 uur

Meerderheid raad voor TALK-weg

De voorkeursvariant voor een nieuwe noordelijke ontsluitingsweg van bedrijventerrein Ladonk naar de Kapelweg kan op de goedkeuring rekenenen van een meerderheid van de Boxtelse politiek.

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken liepen de gemoederen af en toe hoog op, met name op de volgepakte publieke tribune, maar onder meer de coalitiepartijen Combinatie95, PvdA/GroenLinks en Balans en oppositiepartijen als Boxtels Belang en VVD, gaven aan voorstander te zijn van het tracé.

De voorkeursvariant waar het Boxtelse college van B. en W. voor heeft gekozen voert vanaf de straat Colenhoef over het Smalwater en de Loxvenseweg door de bolle akkers van De Donders naar de spoorwegovergang  ter hoogte van d'Ekker. De zogeheten noordelijke TALK-weg (Tracé A2-Ladonk-Kapelweg) moet niet alleen de bereikbaarheid van bedrijventerrein Ladonk verbeteren, maar vooral ook een positieve invloed hebben op de leefbaarheid van de buurt Kalksheuvel. 

Voordat de commissieleden met elkaar in debat gingen over de TALK-weg (Tracé A2-Ladonk-Kapelweg) lieten zeven insprekers zich uit over de materie, waaronder Dik Bol van de Heemkundekring en Gerard Buiks namens de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB); twee partijen die uit de breed samengestelde klankbordgroep zijn gestapt waarmee het dagelijks bestuur van de gemeente intensieve gesprekken voerde. Dit mede omdat ze naar eigen zeggen weinig invloed konden uitoefenen op het raadsvoorstel. ,,Bovendien is onvoldoende onderbouwd dat die nieuwe ontsluitingsweg noodzakelijk is", zei Bol.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo TopSlank Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie EmielTechniek Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Toverboom Beleef Boxtel Alfa