RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:56:14    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 augustus 2013 16:59 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2013 17:01 uur

Meer zonnepanelen Sint-Joseph

Meer zonnepanelen Sint-Joseph

Op de foto: In maart 2013 werden op de daken van huurwoningen aan de Berkengaard in Boxtel-Oost zonnepanelen geplaatst door Sint-Joseph. (Foto: Peter de Koning).

Woonstichting Sint-Joseph houdt woensdag 14 augustus een informatieavond over het aanbrengen van zonnepanelen. Zij nodigt hiervoor 165 huishoudens uit. Eerder dit jaar selecteerde de woonstichting al 80 huishoudens voor het proefproject Zonnig Huren dat inmiddels is opgeleverd.

De informatieavond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot. Inhoudelijke informatie over de zonnepanelen verzorgt bestuursvoorzitter Marc Verbeeten van de Energie Coöperatie Boxtel. Die coöperatie is verantwoordelijk voor de levering en plaatsing van de zonnepanelen. Sint-Joseph heeft het voornemen om dit jaar nog duizend zonnepanelen te laten plaatsen door de EC Boxtel.

Tijdens het proefproject eerder dit jaar zijn 192 panelen geplaatst. Directeurbestuurder Rob Dekker geeft aan dat Sint-Joseph een huurverhoging voor ieder geplaatst paneel vraagt. ,,Maar de bewoner is de grote winnaar van dit duurzame project”, zegt Dekker. ,,Ook al betaalt hij gemiddeld 360 euro per jaar meer huur, de opbrengst is 570 euro op jaarbasis. Deze rekensom laat zien dat het bewoners 220 euro oplevert.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg