RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:50:25    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 05 april 2013 11:36 uur, laatst gewijzigd op 10 april 2013 13:52 uur

'Meer tijd nemen voor kV-station'

\'Meer tijd nemen voor kV-station\'

Op de foto: Blik op nog grotendeels te ontwikkelen bedrijventerrein Vorst. Enkele jaren geleden werd hier het datacenter van Rabobank Nederland opgetrokken. (Foto: Albert Stolwijk).

UPDATE - De gemeente Boxtel wil in principe instemmen met de bouwaanvraag voor een 10-150 kV-station op bedrijventerrein Ladonk. Maar het is niet uitgesloten dat de alternatieven, aangedragen door het actiecomité ’Zeg nee tegen kV’, het college van B. en W. nog op andere gedachten brengt. Combinatie95 en SP willen meer tijd om een besluit te nemen.

Maandag 8 april vindt een vervolggesprek plaats tussen wethouder Wim van der Zanden en de tegenstanders van de huidige bouwlocatie aan de rand van Lennisheuvel. Een week later moet dorpsfanfare Sint-Arnoldus haar wekelijkse repetitieavond verplaatsen voor een derde informatieavond (aanvang 19.30 uur) over het toekomstige hoogspanningsstation in gemeenschapshuis Orion. Een dag later praat de gemeenteraad over de kwestie. Zodat het college uiterlijk 25 april een definitief besluit kan nemen.

Coalitiepartij Combinatie95 heeft vrijdag aangedrongen de beslissing nog even vooruit te schuiven en gebruik te maken van de wettelijke mogelijkheid van zes weken uitstel. ,,Zorgvuldigheid in handelen is op dit moment belangrijker dan snelheid”, aldus fractievoorzitter Rien Schalkx. De SP heeft zich hierbij aangesloten, aldus raadslid Dave van de Ven.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel