RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:44:32    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 28 juli 2011 14:05 uur, laatst gewijzigd op 28 juli 2011 14:54 uur

’Meer spektakel op kermis'

’Meer spektakel op kermis\'

Op de foto: Jaren besteedde de gemeente Boxtel de organisatie van de kermis uit aan enkele exploitanten. Daar komt dit jaar verandering in. (Archieffoto: Peter de Koning).

De laatste jaren groeide de stroom klachten over de Boxtelse kermis. Er zouden ’altijd dezelfde’ en vaak verouderde attracties staan. Het gemeentebestuur neemt die kritiek serieus en pakt de organisatie van het zomerse volksfeest voor het eerst sinds achttien jaar weer zelf op. ,,We streven naar meer spektakel en meer variatie”, zegt wethouder Willie van de Langenberg.

Met het in eigen hand nemen van de kermisverpachting volgt de gemeente Boxtel een landelijke tendens. In steeds meer steden en dorpen wordt de privatisering van het volksfeest teruggedraaid, stelt kermisambtenaar Richard Schuurs. In 1994 gaf het toenmalige college van B. en W. de organisatie van het evenement om dezelfde reden uit handen als waarom het nu weer wordt opgepikt: er moet een kwaliteitsslag worden gemaakt.

Destijds kreeg de gemeente het verwijt alleen naar de pachtopbrengst te kijken en te kiezen voor de spullenbazen die de hoogste huurprijzen wilden betalen. Nu zegt wethouder Van de Langenberg dat de organisatie over ’te veel schijven’ loopt. ,,Als we zelf de regie voeren, hoeven minder partijen er iets aan over te houden.” Exploitanten hoeven niet méér te gaan betalen, maar kunnen voor hetzelfde geld wel met grotere en duurdere attracties naar Boxtel komen, redeneert de wethouder.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij