RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:14:57    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 19 september 2012 14:55 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2012 17:34 uur

'Meer onderhoud Dommeloevers'

\'Meer onderhoud Dommeloevers\'

Op de foto: Aan de oevers van de Dommel staan het riet en de brandnetels hoog. (Foto: Albert Stolwijk).

De Vereniging Dommel door Boxtel, die zich inzet voor de gehele rivier en het omleidingskanaal langs de A2, hield in de zomervakantie een enquête over de herinrichting van de rivier en het onderhoud van de gemeente. Daaruit blijkt dat een grote meerderheid vindt dat het onderhoud van de Dommeloevers anders moet.

De vereniging schreef 124 mensen aan en kreeg 46 reacties. 87 procent van de respondenten geeft aan dat het huidige onderhoud anders moet. ,,Het project ’Dommel door Boxtel’ is bijna afgerond. Maar het is weggegooid geld als de oevers zo minimaal worden onderhouden. Dan groeit De Dommel binnen een paar jaar dicht. Het riet en de brandnetels staan hoog, waardoor er op sommige plekken weinig van het landschap te zien is”, zegt Theodoor van Leeuwen, voorzitter van de vereniging.

De Vereniging Dommel door Boxtel gaat donderdag 11 oktober in gesprek over het rapport met Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel. Van Leeuwen geeft aan dat de vereniging een helpende hand zal bieden als de gemeente Boxtel geen mogelijkheden ziet tot meer onderhoud. ,,We kunnen bijvoorbeeld een onderhoudsploeg samenstellen.” Hij verwijst naar het initiatief ’zwerfvuil prikken’ van Van Gennip. Eens in de veertien dagen komt een aantal vrijwilligers bij elkaar om het afval aan de Dommeloevers op te ruimen.

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 20 september.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Huidtherapie Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding