RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:06:57    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 09 augustus 2012 11:28 uur, laatst gewijzigd op 09 augustus 2012 11:30 uur

Meer AED's nodig in Boxtel

Meer AED\'s nodig in Boxtel

Op de foto: Naast de ingang van de sportzaal van turnclub Tabitta aan de Europalaan is onlangs een hartmassageapparaat geplaatst. (Foto: Henk van Weert).

Om Boxtel zo optimaal in te delen in zogeheten 6-minutenzones is het nodig dat er extra hartmassageapparaten, zogeheten AED’s, op openbare plekken komen te hangen. Met name het buitengebied van Liempde en delen van de wijken Oost en Selissenwal zijn nog blinde vlekken, stelt voorzitter Jack Hermans van de Stichting Heartsafe Boxtel.

,,We zijn aangesloten bij AED Alert. Als alarmnummer 112 wordt gebeld nadat iemand een hartstilstand heeft gekregen, worden hulpverleners in de buurt gewaarschuwd met een oproep per sms om de dichtstbijzijnde hartdefibrillator op te halen en te gaan reanimeren”, vertelt Hermans, die lokaal het netwerk van AED Alert beheert. ,,Als binnen zes minuten kan worden gestart met reanimeren, is de kans op overleven het grootst. Daarom is het nodig dat er een goede geografische spreiding van defibrillatoren in het openbaar gebied van Boxtel is. Laatst hebben we nog een nieuwe AED geplaatst bij de sportzaal van Tabitta aan de Europalaan. Maar er nog meer apparaten nodig en die kosten zo’n tweeduizend euro per stuk. Dat is een forse investering voor onze stichting.”

Heartsafe is een van de instellingen die eind augustus een bijdrage krijgt uit het coöperatief dividend van de Rabobank Dommel en Aa. Leden van de bank kunnen via internet hun stem uitbrengen op diverse subsidieaanvragen. ,,Hoe meer stemmen we krijgen, hoe groter het bedrag. Ik hoop dat veel mensen ons willen steunen”, zegt voorzitter Hermans van Heartsafe.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Gemeente Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel