03:53:21    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 26 oktober 2014 12:32 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2014 14:26 uur

Meedingen naar schildersvakprijs

Meedingen naar schildersvakprijs

Op de foto: Decoratieschilder Michiel van de Laar was betrokken bij de renovatie van het monumentale pand aan de Oude Kerkstraat 9 van Wim en Yolande Tiellemans. Van de Laar maakt dankzij dit werk kans op de Nationale SchildersVakprijs. (Foto: Peter de Koning).

Decoratieschilder Michiel van de Laar uit Vught is één van de genomineerden voor de Nationale SchildersVakprijs 2014. De geboren en getogen Boxtelaar dingt mee met zijn renovatiewerk in het monumentale pand Oude Kerkstraat 9, pal onder de toren van de Sint-Petrusbasiliek. Dinsdag 4 november wordt de uitslag bekend.

Al twintig jaar bewonen Wim en Yolande Tiellemans de bovenverdieping van het statige herenhuis. Ze runden er hun distributiebedrijf voor reclamedrukwerk. Bij het slopen van de verlaagde plafonds kwamen kleurrijke, maar zwaar beschadigde sierlijsten en ornamenten tevoorschijn. Wim en Yolande besloten die in oude luister te laten herstellen. Voor het terugbrengen van de oorspronkelijke kleuren en decoraties gingen Wim en Yolande in zee met meester-schilder Michiel van de Laar. Een ervaren vakman met zijn atelier aan de Vughtse Taalstraat. Hij leerde het vak aan mbo-school SintLucas en specialiseerde zich verder in Brussel.

Dinsdag 4 november wordt de uitslag bekendgemaakt. De jaarlijkse Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en is een initiatief van de Schilders Vakkrant, Eisma's Schildersblad en SchildersVak.nl. Met deze prijs willen zij het kwaliteitsbewustzijn in de branche bevorderen en het kwaliteitsschilderwerk promoten.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 23 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Podium Boxtel Doornmalen electro Beleef Boxtel TopSlank Huidtherapie Toverboom Remax-optimus Geld en Makelaardij Alfa Olieenzo Elan Bikes support buisman optiek Filipe Café zaal Kloosterzicht