RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:54:46    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 26 oktober 2014 12:32 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2014 14:26 uur

Meedingen naar schildersvakprijs

Meedingen naar schildersvakprijs

Op de foto: Decoratieschilder Michiel van de Laar was betrokken bij de renovatie van het monumentale pand aan de Oude Kerkstraat 9 van Wim en Yolande Tiellemans. Van de Laar maakt dankzij dit werk kans op de Nationale SchildersVakprijs. (Foto: Peter de Koning).

Decoratieschilder Michiel van de Laar uit Vught is één van de genomineerden voor de Nationale SchildersVakprijs 2014. De geboren en getogen Boxtelaar dingt mee met zijn renovatiewerk in het monumentale pand Oude Kerkstraat 9, pal onder de toren van de Sint-Petrusbasiliek. Dinsdag 4 november wordt de uitslag bekend.

Al twintig jaar bewonen Wim en Yolande Tiellemans de bovenverdieping van het statige herenhuis. Ze runden er hun distributiebedrijf voor reclamedrukwerk. Bij het slopen van de verlaagde plafonds kwamen kleurrijke, maar zwaar beschadigde sierlijsten en ornamenten tevoorschijn. Wim en Yolande besloten die in oude luister te laten herstellen. Voor het terugbrengen van de oorspronkelijke kleuren en decoraties gingen Wim en Yolande in zee met meester-schilder Michiel van de Laar. Een ervaren vakman met zijn atelier aan de Vughtse Taalstraat. Hij leerde het vak aan mbo-school SintLucas en specialiseerde zich verder in Brussel.

Dinsdag 4 november wordt de uitslag bekendgemaakt. De jaarlijkse Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en is een initiatief van de Schilders Vakkrant, Eisma's Schildersblad en SchildersVak.nl. Met deze prijs willen zij het kwaliteitsbewustzijn in de branche bevorderen en het kwaliteitsschilderwerk promoten.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 23 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo