RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:30:44    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 01 maart 2013 09:56 uur, laatst gewijzigd op 01 maart 2013 10:00 uur

Meedenken over burgemeester

Meedenken over burgemeester

Op de foto: Wie volgt burgemeester Frans Ronnes van de gemeente Haaren op? Inwoners mochten donderdag meedenken over de profielschets. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

Burgemeester Frans Ronnes kondigde van de gemeente Haaren kondigde tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn afscheid aan. Inmiddels is de sollicitatieprocedure van start gegaan. Een vertrouwenscommissie stelde een voorlopige profielschets op waarin kenmerken van de gemeente Haaren, actuele ontwikkelingen en de nieuwe burgemeester staan vermeld. Inwoners mochten donderdag meedenken tijdens een extra ingelaste bijeenkomst in het gemeentehuis.

Met behulp van rode en groene kaarten konden de veertig aanwezigen reageren op een zestiental stellingen die de vertrouwenscommissie had opgesteld. De meeste beweringen werden door het publiek gezien als open deuren, zoals de opmerkingen dat een burgemeester integer moet zijn, daadkrachtig is en voor het gemeenschappelijke belang gaat. Ook mocht iedere inwoners zelf stellingen inbrengen waarvan zij dachten dat het belangrijk was. Hier werden actuele ontwikkelingen naar voren gehaald, zoals de rol van de nieuwe burgemeester bij de intergemeentelijke samenwerking en de leefbaarheid van de kleine kernen.

Inwoners die niet op de bijeenkomst aanwezig waren, kunnen via e-mailadres gemeente@haaren.nl alsnog bij de gemeente Haaren aangeven hoe de profielschets van de nieuwe burgemeester er uit moet zien. De definitieve schets wordt donderdag 21 maart aan de gemeenteraad aangeboden. Maandag 25 maart gaat de lijst met eigenschappen naar de commissaris van de koningin.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen