RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:48:26    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 05 maart 2013 15:44 uur, laatst gewijzigd op 05 maart 2013 15:49 uur

'Medio 2014 start bouw Pantarhei'

\'Medio 2014 start bouw Pantarhei\'

Op de foto: Op het Pantarhei-terrein op de hoek van de Jan Kruijsenstraat en Molenstraat moet in de zomer van 2014 dan eindelijk gebouwd gaan worden. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Opgelucht. Zo reageert wethouder Wim van der Zanden van de gemeente Boxtel na de ondertekening van een koopovereenkomst met Bouwfonds. De projectontwikkelaar heeft het al ruim vijftien jaar braakliggende terrein Pantarhei dinsdag gekocht. In de zomer van 2014 hoopt het bedrijf te starten met de bouw van dertig duurzame eengezinswoningen die onder meer voor starters op de woningmarkt zijn bestemd.

De koopovereenkomst is onvoorwaardelijk en dat is volgens wethouder Van der Zanden in een tijd van economische crisis best bijzonder. Directeur Carl Smeets van Bouwfonds in Eindhoven, die de deal dinsdag met de gemeente Boxtel sloot, zegt dat wordt afgeweken van de in de bouwsector reguliere afspraak dat pas gebouwd gaat worden als 70 procent van de woningen ook daadwerkelijk verkocht is.

De goedkoopste woningen zullen circa 175.000 euro gaan kosten; de duurste zo’n tweeënhalve ton. ,,We bouwen dus voor het betaalbare segment. Onderzoek heeft uitgewezen dat aan deze soort huizen behoefte is”, aldus Smeets.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Huidtherapie Proef Culinair