12:24:31    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 01 oktober 2013 16:08 uur, laatst gewijzigd op 01 oktober 2013 16:09 uur

Medaille voor Jan van Homelen

Medaille voor Jan van Homelen

Op de foto: Watergraaf Peter Glas (rechts) spreekt Jan van Homelen toe in het waterschapshuis te Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Oud-burgemeester Jan van Homelen van Boxtel heeft dinsdag een onderscheiding gekregen van Waterschap De Dommel. Van Homelen ontving de eremedaille uit handen van watergraaf Peter Glas.

Het waterschap viert in 2013 het 150-jarig bestaansjubileum. Het gehele jaar worden 150 medailles uitgereikt aan inwoners van het stroomgebied van de Dommel waarmee het waterschap nauw samenwerkt.

Oud-burgemeester Van Homelen was sinds 1995 onder meer lid van het dagelijks bestuur van het waterschap en is nog altijd bestuurlijk actief in commissies. Verder treedt hij op als mediator bij geschillen in waterschapsland en was hij informateur bij de vorming van een coalitie in het waterschapsbestuur.

Van Homelen toonde zich verrast met de onderscheiding. Hij stelde dat werken voor een waterschap veel minder politiek getint is. ,,Het waarde van het werk voor het waterschap wordt niet gefilterd door toevalige maatschappelijke opvattingen, gedegenheid staat voorop."

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 3 oktober.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Podium Boxtel Elan Bikes support Alfa Café zaal Kloosterzicht Olieenzo TopSlank Filipe EmielTechniek Doornmalen electro Toverboom Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Remax-optimus