RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:19:52    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 04 januari 2014 15:33 uur, laatst gewijzigd op 04 januari 2014 15:33 uur

Martien van den Heuvel overleden

Martien van den Heuvel overleden

Op 2 januari is in zijn woonplaats Den Dungen Martien van den Heuvel overleden. Van den Heuvel gaf vanaf 1985 tot zijn afscheid in 2000 leiding aan Hydraudyne in Boxtel. In het maatschappelijk leven was hij vooral bekend vanwege zijn vele activiteiten voor de hippische sport in Noord-Brabant en Nederland.

Van den Heuvel trad toe tot de directie van Hydraudyne in de zomer van 1985 toen hij de leiding overnam van oprichter en eigenaar Dick Huijgen. In die periode werkte het in Boxtel gewortelde bedrijf aan een van de grootste orders uit haar geschiedenis: de bouw van enorme cilinders voor de Oosterscheldekering.

Onder leiding van Van den Heuvel volgde de verdere internationalisering van Hydraudyne, dat sterk groeide op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. Een van de successen in de late jaren tachtig was het optillen van vier booreilanden in Noorwegen.

Naast zijn werkzaamheden voor Hydraudyne was Van den Heuvel sedert de jaren tachtig nauw verbonden aan de hippische sportwereld. Hij werd in 1984 penningmeester van Indoor Brabant, hét internationale concours hippique in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.

In 1997 werd hij voorzitter van dit evenement dat uitgroeide tot een topevenement op de mondiale hippische kalender. In 2002 nam hij afscheid omdat hij werd gekozen tot voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Martien van den Heuvel is 73 jaar geworden.

Een uitgebreid in memoriam verschijnt in Brabants Centrum van donderdag 9 januari. (Foto: KNHS).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel