RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:50:08    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:36 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:36 uur

’Marktplaats.nl is echte concurrent geworden’

’Marktplaats.nl is echte concurrent geworden’

Fanfare Sint-Willibrordus houdt zaterdag 2 april van 11.00 tot 14.00 uur voor de veertigste keer de hergebruikersmarkt in Esch. Initiatiefnemer Harrie van Brunschot (66), tevens voorzitter van de activiteitencommissie van de muziekvereniging, is sinds het prille begin van de partij als organisator en manusje van alles. Hij zorgt er samen met zo’n vijftig vrijwilligers voor dat de markt elk jaar in goede banen geleid wordt.

,,Het was de oud-burgemeester van Esch, wijlen Wim Letschert, die met het idee kwam om het evenement geen rommelmarkt maar hergebruikersmarkt te noemen. Mede omdat die term beter klinkt en aangeeft dat we niet op onbruikbare rommel zitten te wachten”, vertelt Van Brunschot in de keuken van zijn woning aan de Leunisdijk.

De Esschenaar is al vier decennia de kartrekker en grote man achter de jaarlijkse markt waar de bezoekers kunnen snuffelen tussen uiteenlopende attributen en materialen; van boeken, speelgoed en elektrische apparaten (koffiezetapparaten, kopieermachines, radio’s, zonnehemels) tot fietsen, meubels en leuke curiositeiten.

Ook dit jaar is Van Brunschot al een tijdje druk bezig met de voorbereidingen en vanaf morgenavond met het ophalen van alle goederen en zaterdag met het evenement. ,,Vorige week hebben we alle Esschenaren per brief verzocht om alle bruikbare spullen morgen, vrijdag 1 april, na zes uur ’s avonds langs de weg te zetten. Die gaan wij met onder meer vier tractoren met aanhangers en met medewerking van een aantal vrijwilligers ophalen en vervolgens op de locatie van de markt sorteren en verspreiden.”

Volgens Van Brunschot zien sommige mensen het verzoek van de muziekvereniging als een buitenkansje om de garage op te ruimen en op een goedkope en eenvoudige manier wat oude en kapotte objecten van de hand te doen. ,,Er zit regelmatig rommel bij waar we echt niets mee kunnen, waaronder een oud konijnenhok zonder gaas en kapotte tuinmeubelen. We laten in dat geval een keurig briefje achter met de mededeling dat sommige spullen niet geschikt zijn en dat wij die vanwege de hoge stortingskosten niet mee kunnen nemen.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 31 maart.

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg SNS Bank Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding