20:10:54    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 augustus 2012 10:30 uur, laatst gewijzigd op 07 augustus 2012 10:33 uur

Mariakapel Gemonde bijna klaar

Mariakapel Gemonde bijna klaar

Op de foto: De Maria-Gildekapel in Gemonde is bijna klaar.

De Maria-Gildekapel op de hoek van de straten Twijnmeer en Besselaar in Gemonde is bijna klaar, alleen het Mariabeeld moet nog worden geplaatst. Pastoor Piet Goedhart zal de kapel woensdag 15 augustus officieel inzegenen.

Hoewel de plannen voor de kapel al in 2008 werden gemaakt, moest lang gewacht worden op de vergunning. Doordat de gemeente Sint-Michielsgestel een nieuw bestemmingsplan maakte, kon de bouwvergunning pas in november 2011 worden afgegeven. De bouw ging in maart van dit jaar van start.

Hoewel pastoor Piet Goedhart inmiddels afscheid heeft genomen van de Sint-Lambertusparochie en thans in Waalwijk woont, is hij nog wél aanwezig bij de inzegening van de kapel. De pastoor was nauw betrokken bij de totstandkoming van de Maria-Gildekapel en zal woensdag vanaf 19.00 uur voorgaan in een eucharistieviering. Om 19.45 uur vertrekken de aanwezigen naar de kapel waar Goedhart de officiële inzegening uit zal voeren.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg