16:38:38    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 06 juli 2014 18:19 uur, laatst gewijzigd op 07 juli 2014 13:15 uur

Marcel Kittel verliest gele trui

Marcel Kittel verliest gele trui

Op de foto: Marcel Kittel tijdens de Ster ZLM Toer van vorig jaar. (Foto: Marc Cleutjens).

De Italiaanse renner Vincenzo Nibali won zondag de tweede etappe van de Tour de France. Ook nam hij de gele trui over van de Duitse sprinter Marcel Kittel, ploeggenoot van Liempdenaar Koen de Kort. Kittel werd op zestig kilometer voor de eindstreep gelost en kwam bijna twintig minuten later binnen. De Kort deed het iets beter; hij eindigde op de 112e plek op 14.48 minuten van winnaar Nibali.

De Duitse sprinter Kittel, ploeggenoot van Liempdenaar Koen de Kort ging zondag in de gele trui van start. ,,Wat een geweldige teaminspanning hebben we geleverd", zo blikte De Kort op Twitter terug op de eerste etappe. Dat het zondag lastig werd om de gele trui te behouden, was bij de start al duidelijk. De tweede rit bevatte behoorlijk wat heuvels.

Nibali sprong op twee kilometer voor de finish in Sheffield weg van een kleine groep en wist zijn voorsprong vast te houden. Greg Van Avermaet en Michal Kwiatkowski complementeerden het podium. Beste Nederlander was Bauke Mollema op de achtste plaats.

De Kort liet na de race op Twitter weten dat hij een mindere dag beleefde. ,,Twee keer gevallen, waardoor ik een gekneusde elleboog en een snee in mijn knie heb opgelopen. Dat komt wel weer goed."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Podium Boxtel Filipe Olieenzo Geerts advies Remax-optimus Toverboom buisman optiek Huidtherapie Geld en Makelaardij Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen TopSlank EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen