08:55:52    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 juli 2014 18:36 uur, laatst gewijzigd op 08 juli 2014 19:27 uur

Marcel Kittel blijft winnen in Tour

Marcel Kittel blijft winnen in Tour

Op de foto: Opnieuw weet Marcel Kittel een rit in de Tour de France te winnen. Het is zijn derde ritzege. (Foto: Marc Cleutjens).

UPDATE - Op de Duitse sprinter Marcel Kittel lijkt momenteel geen maat te staan. De ploeggenoot van Liempdenaar Koen de Kort bij Giant-Shimano boekte zijn derde etappeoverwinning in de vierde rit van de Tour de France.

,,Morgen hebben we opnieuw een vlakke rit. Hopelijk is het geluk weer aan onze zijde en kunnen we opnieuw strijden in de sprint", zo schreef De Kort maandag in zijn dagelijkse column op de website van The Australian Financial Review. Zijn voorspelling kwam uit; de eerste etappe in Frankrijk eindigde in een massasprint, waarbij Kittel de Noor Alexander Kristoff net voorbleef.

Fransman Thomas Voeckler en de Spanjaard Luis Angel Maté ontsnapten vroeg in de rit, maar het peloton haalde beide renners weer bij. Kristoff leek de overwinning binnen te slepen, maar Kittel wist de Noorse renner nog in te halen.

,,Ons treintje raakte om onduidelijke redenen ontspoord, maar dat maakt nu niet meer uit", zo zei De Kort kort na de rit tegen een verslaggever van NOS Studio Sport. ,,We hebben nu een 75 procent score in de Tour, al kun je eigenlijk spreken van 100 procent, omdat we alle vlakkte etappes hebben gewonnen. Winnen went nooit en dat geldt ook voor de champagne van vanavond", grinnikte de Liempdenaar.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel TopSlank Doornmalen electro Olieenzo EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Filipe Geld en Makelaardij