RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:35:32    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 02 december 2013 18:59 uur, laatst gewijzigd op 02 december 2013 19:01 uur

Manifestatie schaliegas afgelast

Manifestatie schaliegas afgelast

Op de foto: Boxtel voerde eerder dit jaar massaal actie tegen de voorgenomen winning van schaliegas. PvdA-Kamerlid Jan Vos (rechts) was ook aanwezig. (Foto: Marc Cleutjens).

De bijeenkomst over schaliegas die vrijdag 13 december in Boxtel zou worden gehouden gaat niet door. Dat heeft de gemeente Boxtel maandagavond bekendgemaakt.

De manifestatie vloeide voort uit het landelijke protest van lokale en provinciale overheden tegen de mogelijke (proef)boringen naar schaliegas. Niet alleen schaliegasvrije provincies zouden aan de bijeenkomst deelnemen, ook vertegenwoordigers van alle gemeenten die zich dit jaar schaliegasvrij hebben verklaard werden verwacht.

Volgens een zegsman van de gemeente Boxtel is gebleken dat veel overheden vanwege de decemberdrukte te weinig tijd vrij kunnen maken om naar de bijeenkomst te komen. Vanwege de vele afzeggingen vinden de organisatoren dat geen krachtig signaal richting Den Haag kan worden gegeven.

In plaats van de meeting, die in de raadzaal of bij grote drukte in Podium Boxtel zou worden gehouden, wordt op initiatief van Boxtel online een platform tegen schaliegas in het leven geroepen. Ook wordt een manifest gelanceerd waar gemeenten zich digitaal tegen schaliegaswinning kunnen keren.

De resultaten van de online raadpleging onder overheden zullen worden aangeboden aan het kabinet en de Tweede Kamer. Boxtel werkt nauw samen met Schaliegas Vrij Boxtel en Zeg Nee Tegen SG.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank