01:11:14    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 28 oktober 2013 11:37 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2013 11:50 uur

'Man bijt hond' filmt reus Jas

\'Man bijt hond\' filmt reus Jas

Op de foto: Leerlingen van de Sint-Petrusschool kregen vorige maand uitleg over reus Jas de Keistamper door bestuurslid Paul Hermans van Boxtel Vooruit. (Foto: Peter de Koning).

Een cameraploeg van de NCRV maakt zaterdagochtend 2 november in Boxtel opnamen voor het populaire tv-programma Man bijt hond. Die filmt een item over Jas de Keistamper; de reus is onlangs op de nationale inventaris voor immaterieel cultureel erfgoed van Unesco geplaatst.

De opnamen starten in de Rechterstraat bij bronzen beeldje van Jas de Keistamper. Dat de Rechterstraat in de veertiende eeuw als eerste in deze regio met stenen werd verhard, resulteerde erin dat afgunstige bewoners van dorpen in de omgeving Boxtelaren de bijnaam keistampers gaven. Reus Jas is sinds 1949 het zinnebeeld van de inwoners van Boxtel.

Op de binnenplaats van kasteel Stapelen wordt in beeld gebracht hoe vrijwilligers van evenementenstichting Boxtel Vooruit de pop en diens metgezellin Hanne mî de Moor optuigen. Daar verzamelt ook het gevolg van het reuzenkoppel en verschijnt burgemeester Mark Buijs die traditioneel de gigantische stratenmaker te voorschijn roept. Ook treden de Jasband en dansgroep De Keigoeikes op.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij buisman optiek EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Geerts advies Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Olieenzo