01:31:19    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 02 oktober 2012 11:14 uur, laatst gewijzigd op 03 oktober 2012 09:22 uur

Machinaal bestraten in Boxtel

Machinaal bestraten in Boxtel

Op de foto: Berlicum B.V. bestraat deze week delen van de Brederodeweg en de Rechterstraat met een machine. (Foto: Peter de Koning).

Een hamer komt er niet aan te pas bij de bestrating van de gedeeltes Brederodeweg en de Rechterstraat in Boxtel. Aannemersbedrijf Berlicum B.V. uit Esch gebruikt sinds een jaar een machine om straten te maken en werd ingehuurd door de gemeente Boxtel. Loon- en transportbedrijf Van Pinxteren uit Boxtel zorgde voor het grondwerk.

Per dag wordt machinaal zo’n 350 meter baksteen gelegd, vertelde Geert van den Heuvel, aannemer bij Berlicum B.V., dinsdag. Eerst wordt de zandlaag egaal gemaakt en vervolgens gaat de machine langzaam lopen. Twee medewerkers leggen de stenen in de juiste vorm in de machine. Zo ontstaat een soort kleed van bakstenen dat precies op de juiste plek terecht komt.

Van den Heuvel geeft aan dat steeds meer gemeentes en de Arbo vragen om deze manier van bestraten. ,,Het lichaam wordt met deze techniek ontlast, omdat we rechtop blijven staan. We gebruiken deze machine nu één jaar en ik merk dat ik ’s avonds veel minder moe ben.” Berlicum B.V. is dinsdag de hele dag bezig met het gedeelte Brederodeweg. Deze week wordt ook het gedeelte Rechterstraat tot aan de kruising met Fellenoord machinaal bestraat.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Alfa Olieenzo Toverboom TopSlank Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Huidtherapie Beleef Boxtel buisman optiek Podium Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg