10:59:24    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 26 maart 2012 19:22 uur, laatst gewijzigd op 26 maart 2012 19:25 uur

Luchtgeweerschieten in Pius X

Luchtgeweerschieten in Pius X

Leren schieten onder begeleiding van een schietinstructeur? Loop dan vrijdag 30 maart vrijblijvend binnen bij Luchtschietvereniging Boxtel (LSVB) in jeugdhuis en sporthal Pius X in Liempde. Van 19.00 tot 22.00 uur is er een open inloopavond.

De LSVB is een kleine, maar gezellig schietvereniging die al bijna vijftig jaar bestaat. De leden schieten met een luchtgeweer - in de volksmond ook wel luchtbuks genoemd - of luchtpistool. ,,We schieten op een afstand van tien meter en gebruiken een automatisch schietkaart transportsysteem”, vertelt Mart Renders. ,,De schietschijf is slechts 4,5 centimeter groot en de roos meet slechts 0,5 millimeter. Voor een goed resultaat is concentratie op de schietbaan daarom een vereiste.”

Tijdens de inloopavond die morgen in Pius X gehouden wordt, kan iedereen onder begeleiding van een ervaren instructeur van de LSVB schieten met een geweer proberen. De LSVB stelt clubgeweren ter beschikking, kinderen die geïnteresseerd zijn in de schietsport wordt gevraagd om een ouder als begeleider mee te nemen.

De inloopavond wordt gehouden in de sooszaal van Pius X aan de Heidonk in Liempde. Meer informatie is verkrijgbaar bij Mart Renders, telefoon 06-19 16 04 53. Of kijk op www.luchtschietverenigingboxtel.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair