RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:10:45    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 26 maart 2012 19:22 uur, laatst gewijzigd op 26 maart 2012 19:25 uur

Luchtgeweerschieten in Pius X

Luchtgeweerschieten in Pius X

Leren schieten onder begeleiding van een schietinstructeur? Loop dan vrijdag 30 maart vrijblijvend binnen bij Luchtschietvereniging Boxtel (LSVB) in jeugdhuis en sporthal Pius X in Liempde. Van 19.00 tot 22.00 uur is er een open inloopavond.

De LSVB is een kleine, maar gezellig schietvereniging die al bijna vijftig jaar bestaat. De leden schieten met een luchtgeweer - in de volksmond ook wel luchtbuks genoemd - of luchtpistool. ,,We schieten op een afstand van tien meter en gebruiken een automatisch schietkaart transportsysteem”, vertelt Mart Renders. ,,De schietschijf is slechts 4,5 centimeter groot en de roos meet slechts 0,5 millimeter. Voor een goed resultaat is concentratie op de schietbaan daarom een vereiste.”

Tijdens de inloopavond die morgen in Pius X gehouden wordt, kan iedereen onder begeleiding van een ervaren instructeur van de LSVB schieten met een geweer proberen. De LSVB stelt clubgeweren ter beschikking, kinderen die geïnteresseerd zijn in de schietsport wordt gevraagd om een ouder als begeleider mee te nemen.

De inloopavond wordt gehouden in de sooszaal van Pius X aan de Heidonk in Liempde. Meer informatie is verkrijgbaar bij Mart Renders, telefoon 06-19 16 04 53. Of kijk op www.luchtschietverenigingboxtel.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies Proef Culinair SNS Bank Huidtherapie Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg